Предястия


СОЛЕН КЕКС с кашкавал, зелени подправки и орехи

Нямате нищо за вечеря, а не ви се иска да готвите дълго, или трябва да измислите нещо за предястие, или пък ви предстои разходка в природата и ви се иска да има нещичко за хапване в чантата - е, това е предложението, което може да ви отсрами във всички тези ситуации (а и в много още) и винаги ще е интересно и различно, когато го съчетаете с подходяща салатка, кисело млекце, сосче или колбас.


Магданозени кюфтета

Тази година в нашата градинка сме отгледали невероятен магданоз! 
Така, че време е да отдам необходимото на неговото приложение. И какво по-добро и оригинално приложение от направата на магданозени кюфтенца!? Хем интересно, хем много полезно, хем здравословно, абе ... с една дума ВКУСНО! 








Коктейлни спаначни кубчета с плънка от крема сирене

Тези вкусни кубчета може да се използват и като ордьовър, и като парти хапки. Освен това е сезона на зелениите и трябва да се използват максимално, а защо не и малко по не традиционно!?




ТЕРИН с пилешки дреболии

В къщи много обичаме пилешки дробчета на фурна и вярвам, че няма човек дето да не знае как се приготвят и да не ги обича, но сега искам да ви предложа нещо по-различно и интересно. Не отнема много време за приготвянето, а може да разнообрази трапезата ви или да изненадате гостите си.

Панакота „КАПРЕЗЕ”

Може би ще се учудите на съчетанието на тези две понятия – панакота и Капрезе! Всички знаят, че панакота е прочутият италиански десерт, идващ от Пиeмонт, а Капрезе е невероятната салата (също италианска и също толкова известна) с моцарела, домати и босилек.  Е нали кулинарията е изкуство и като такова винаги има място за експерименти и фантазия, за това реших да съчетая техниките на тези две ястия в едно и се получи едно прекрасно пред ястие-салата, което искам да ви представя.

Трицветно руло - разядка

Това е едно цветно и вкусно предложение   за разядка-ордьовър, а защо не и за закуска. Приготвя се лесно и радва окото и небцето. Опитайте го!






Ордьоври, приготвени от нашия татко

Не мога да кажа, че моят съпруг не ми помага в кухнята и не се занимава с кулинария (макар и в по-простичък вариант - предимно салати и декорации) - напротив, но представете си каква беше изненадата ми вчера, когато се прибрах и на масата имаше сервирани два вида ордьоври с патладжан и сирене!! Не са нещо сложно и префърцунено, но бяха много красиви и вкусни, и трябва да им се отдаде заслуженото, както и на майстора :*!!
Продуктите са едни и същи, разликата се състои в начина на оформяне.

СОЛЕНА ТОРТА с картофени палачинки

Салатите, както и предястията могат да се предложат в различни варианти, комбинации и оформяне, достатъчно е да имаме малко въображение и желание да си разнообразим ежедневието. Тази торта е доказателство за това, можем да комбинираме според  вкуса си наличните продукти. Получи се много приятна комбинация!



СОС ОТ 5 СИРЕНА и едно предложение за бързо предястие









Панирани тиквички



И отново тиквички!
Този път нещо, което със сигурност е  много популярно – панирани тиквички.




Торта с блатове от тиквички

 Сега е сезона на тиквичките. Този прекрасен зеленчук може да бъде приготвен по много начини, но аз ви предлагам да го вложим за разнообразие в една засищаща тортичка, която ще  разнообрази менюто ни и ще внесе малко свежест.



Бобен терин

Няма българин да не знае, че бобът е наше национално ястие и да не го обича. Той се приготвя по много начини, като яхния, боена чорбица, по манастирски, по воденичарски и  т.н.  и сигурно вие знаете поне една от всичките тези рецепти. Аз обаче искам да ви предложа още едно интересно приложение на този толкова познат продукт. Може да го приготвите за   предястие, за основно или за добавка към печени меса.

Морковена торта (солен вариант)

 Всички знаем, че днешното ежедневие на всяка жена и домакиня е забързано и напрегнато и все пак се стремим винаги да изненадаме приятелите и любимите хора с нещо интересно и разнообразно, приготвено с много внимание и любов. Тази торта (не си представяйте и не се настройвайте за нещо сладко при споменаването на думата торта) е едно хрумване, което може да се предложи като пред ястие или просто за следобедна закуска с чаша студен айран например.

Рози от бутер тесто


Никога не е излишно да имаме идея за приготвяне на бързо, ефектно и вкусно мезе или предястие, с което да впечатлим нашите близки и приятели и да им доставим наслада както на очите, така и на небцето. Това, което искам да споделя с вас е точно такава идея.




Това е една подготвена отдавна, но закъсняла публикация, за което моля за извинение!!Сигурна съм, че всички за Великден боядисвате яйца и те винаги са по-вече от колкото можете да изядете на този ден (поне при нас е така :))) и след това се чудите как да ги оползотворите (нали е криза и не трябва да разхищаваме храната). Това ме накара да се поровя и да намеря някаква рецептичка и ........ето я - "Яйца по френски"- изглеждаше ми мноооооого вкусно и реших да я пробвам. Благодаря, мила Мария и на теб Дани, че споделяте тези прекрасни (и полезно-рационални ;) :Р) изкушения с нас!!

Панирани топчета от сирене

   Много вкусно мезе, което може да подготвите, като заготовки (във фризера) и да извадите и изпържите при посрещане на неочаквани гости.






Морковено руло

Много пъти в разговори с познати и приятели съм чувала да се казва, че не обичат моркови, независимо дали са сурови или в супи и ястия. Това в пълна сила важи и за повечето деца, въпреки приказките за зайо-байо, който хрупа морковче. Именно това ме накара да направя и Ви предложа едно по различно приложение на морковите, което видях в един руски сайт (оригинала на рецептата може да видите тук). Надявам се, че ще се хареса както на възрастните, така и на децата! Това рулце може да се предложи и като закуска и като предястие, комбинирано с хубава зелена салатка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар