четвъртък, 26 май 2016 г.

Коктейлни череши

Разбира се, че не съм измислила топлата вода, т.е. тази рецепта - тя е от предаването "Бърза кухня ала Жак Пепен", но си заслужава да я направим (тъкмо сега е сезона на черешите), защото тези дами, които честичко приготвят торти и сладкиши знаят колко е хубаво да имаш винаги подръка  плодче за декорация :)




ПРОДУКТИ:
½ кг  череши (с дръжките, добре узрели и без дефекти)
½ ч. ч. глюкоза

1 ½ ч. ч. водка

ПРИГОТВЯНЕ:
Подрежете дръжките на черешите, като оставите около 1 см. (Ако махнете дръжките напълно, черешите ще станат меки).
В купа смесете глюкозата и водката. 



Сложете черешите в буркан и сипете от течността достатъчно, че да ги покрие. 







Затворете плътно буркана и го приберете на хладно поне за месец. 
От посочените продукти ми излязоха ето тези  четири бурканчета




Освен за декорация на тортички, сладкиши, сладоледи или кремове могат да се използват и за коктейли заедно с течността (тя става като ликьорче), а и да се добавя към печива за аромат и вкус.
Приятно занимание!!


2 коментара:

  1. Ех,този Жак Пепен...
    Страхотна идея,Руми :)
    Точно на време!!!
    Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали, :) и аз го харесвам ;)!! Бързай, Деси, че с тези дъждове ще се съсипе черешовата реколта!!
      Прегръдчица и хубави и спорни почивни дни, миличка!!

      Изтриване